sutern rings

در جستجوی دانش

sutern rings

در جستجوی دانش

چگونه موشک کاغذی بسازیم



چگونه موشک کاغذی بسازیم 


می خواهیم باهم یک موشک کاغذی بسازیم! یک موشک کاغذی کوچک که با دمیدن هوا به یک نی در هوا پرواز می­کند. یاد می­گیریم که موشک­ها برای درست کار کردن نیاز به فوت دارند! هم فوت، هم فن! اگر این متن را بخوانید فوت و فنش را شما هم یاد می گیرید؛ می دانید چرا؟ چون موشک کاغذی با فوت کردن پرواز می­کند! فوت و فن پایداری موشک های واقعی را هم می خواهید بیاموزید؟ این متن را تا آخر بخوانید!

پیش از شروع به ساختن حتماً کل متن را یک بار بادقت بخوانید.

دوستانه و برای چندمین بار، باز  از شما خواهش می کنم که هنگام ساخت این کاردستی و به ویژه هنگام به کار انداختن آن ها مراقب سلامتی خود و دوستان و اطرافیانِ خود باشید زیرا مسئولیت سلامتی شما و دوستان و اطرافیانتان به عهده خود شما است. 

مواد و ابزار لازم:

  •  کاغذ!(رنگی، سفید، کاغذ باطله و ... بستگی به سلیقه شما دارد)
  •  چسب نواری (نوار چسب!)
  •  قیچی
  •  مداد! (از آن مداد های خوب!)
  •  نی نوشیدنی!! (نی لاغر تر از مداد)

    روش ساخت موشک کاغذی:

    •  یک استوانه کاغذی بسیازید! این استوانه همان بدنه موشک شما خواهد بود! (یک نوار از کاغذ به طول حدوداً 12 سانتیمتر را به دور مداد لوله کرده و با نوار چسب دو لبه کاغذ را به هم بچسبانید، مداد را از درون استوانه کاغذی بیرون بکشید.)
    •  با کاغذ یک مخروط بسازید! این مخروط همان دماغه مخروطی موشک شما خواهد بود! (برای ساختن مخروط روش های زیادی وجود دارد، ولی بهترین روش این است که یک نوار کاغذی نازک و دراز را به دورِ نوک مخروطی مدادِ تراشیده شده بپیچید و پس از چسب زدن آن را از مداد جدا کنید. شاید شما روش های بهتری در ذهن داشته باشید! توجه کنید که اندازه قطر قاعده مخروطی که می سازید با اندازه قطر قاعده استوانه برابر باشد.)
    •  دماغه مخروطی را خوب به بدنه استوانه ای بچسبانید! (نباید هیچ سوراخ یا درزی در بدنه موشک شما وجود داشته باشد، برای اطمینان تمامی بدنه و دماغه را با نوار چسب بپوشانید. ولی تلاش کنید موشک شما زیاد سنکین نشود! )
    •  چند عدد بالک خوب کاغذی بسازید! (اندازه بالک های مثلثی نه زیاد بزرگ باشد و نه زیاد کوچک؛ به شکل دقت کنید.)
    •  بالک ها را به انتهای موشک خود بچسبانید! (برای بهتر چسباندن بالک به شکل توجه کنید)

    در موشک‌ها کنترل به‌وسیله‌ی سطوح آیرودینامیکی دم (یعنی بالک) انجام می‌گیرد. تعداد بالک، نحوه‌ی قرار گرفتن آن‌ها از مسایلی است که تقریباً در کلیه‌ی موشک‌ها یکسان است.

    در بیش‌تر موشک‌ها، بالک چهارتایی است. استفاده از سه یا چهار بالک (که در بسیاری از موشک‌ها متداول است) در موشک‌ کاغذی نیز پیشنهاد می­گردد (چهار بالک که به صورت ضربدر (×) یا به‌علاوه (+) قرار می‌گیرند بهتر است). شما می­توانید از بالک­های بیش­تر و یا کمتری استفاده کنید. در تصویر از چپ به راست از موشک دو بالکی تا موشک هشت بالکی را مشاهده می­کنید! فوت و فن پایداری موشک همین است! اگر علاقه دارید هر پنج نوع را بسازید و آزمایش کنید.

    پرواز موشک کاغذی

    نی نوشیدنی را به انتهای موشک خود فرو کنید، به محیط آزاد رفته و موشک را به سوی جهتی مطمئن بگیرید (هیچ کس در مقابل شما نباشد)؛ باشدت و به تندی به نی فوت کنید! موشک شما شلیک خواهد شد. دقت کنید که موشک را به سوی کسی شلیک نکنید!

    بیاموزم:

    با ساختن و به کار انداختن موشک کاغذی یاد می­گیرید که چگونه یک موشک واقعی در هوا پرواز می­کند! مهم تر آنکه فوت و فن پایداری موشک را نیر فرا می­گیرید. شما برای اینکه این نکته را بیش­تر لمس کنید بهتر است یک موشک کاغذی بدون بالک بسازید و آن را به همان گونه که گفتیم شلیک کنید! تفاوت موشک بالک دار و بی بالک را به خوبی خواهید دید. آیا موشک بی بالک پایدار است؟؟

    تلاش کنید موشک را در یک مسیر منحنی پرواز دهید. کافی است در هنگام شلیک موشک، کمی به بدنه آن زاویه بدهید (مایل و رو به بالا)!
    آیا علاقه دارید موشک شما همانندموشک کروز
     پرواز کند؟ موشک کروز در واقع همان موشک بالدار است. برای موشک کاغذی خود همانند هواپیما بال درست کنید تا ببینید که چگونه در هوا سر خواهد خورد! ایده های دیگری نیز دارید؟ شما می توانید موشک های گوناگونی بسازید.


    نظرات 6 + ارسال نظر
    حسین ناظران پور شنبه 9 دی‌ماه سال 1391 ساعت 06:38 ب.ظ http://h80np.blogsky.com

    سلام آقا
    دانشمند ها رو گذاشتم
    میخوام بازم بذارم.
    مطلبتون هم خوب بود
    حیف که نمیخوام شرکت کنم!(توی مسابقه ی موشک)

    [ بدون نام ] شنبه 9 دی‌ماه سال 1391 ساعت 07:26 ب.ظ

    بسیازیم؟

    رادین اروجی (عضو گروه Ra) شنبه 9 دی‌ماه سال 1391 ساعت 07:32 ب.ظ

    سنکین؟راستی اگه تو نظر قبلی همین مطلب اسمم نیومده بدونید مال من است

    چند می گیری دست از سر کچل ما برداری
    ضمنا مواظب باش تو امتحانات غلط املایی نداشته باشی که جای خوبی برای تلافی است .
    به امید ورقه ی امتحانی ××××××

    امیرحسین طوسی مهر چهارشنبه 27 دی‌ماه سال 1391 ساعت 12:23 ق.ظ

    آقای ال داود خودتونین کهت مدرسه نصر نوین هستین

    باربد حبیبی دوشنبه 5 اسفند‌ماه سال 1392 ساعت 01:20 ب.ظ http://www.mohagheghan92.blogfa.com

    ام می شه عکس بذاری آخه این جوری آدم خوب نمی فهمه

    تاچ پنج‌شنبه 15 بهمن‌ماه سال 1394 ساعت 05:14 ب.ظ

    بد بود:

    برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
    ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد