ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
پاسخ به سوال دانش آموزان در باره ی لایه های زمین
یکی از دانش آموزان کلاس ( آقای مهدی آیتی ) به جمله ی کتاب علوم ششم صفجه ی 33 معترض شد و از من توضیح خواست که به این وسیله پس از تحقیق در مورد لایه های زمین پاسخ می دهم
جمله ی کتاب : به خمیر کره و بخش جامد بالایی گوشته مجموعا گوشته بالایی می گویند
این جمله کاملا درست است زیرا در بررسی لایه های زمین گوشته را به دولایه تقسیم می کنند .
1 - گوشته ی بالایی ( شامل بخش جامد بالای گوشته و قسمت سست یا خمیری گوشته ) ضخامت گوشته ی بالایی در حدود 320 کیلومتر میباشد . که در حدود 70 کیلومتر شامل بخش جامد گوشته ی بالایی و 250 کیلومتر بخش سست کره یا خمیری گوشته است .
2 - گوشته ی زیرین که ازیر خمیر کره تا ابتدای هسته ی خارجی ادامه داشته و حالت آن جامد است . ضخامت این بخش در حدود 2550 کیلو متر است .
گوشته یا جُبّه به قسمتی از زمین گویند که در فاصله ۲۹۰۰ کیلومتری از سطح زمین قرار دارد. گوشته حدفاصل بین پوسته و هسته میباشد. گوشته حالتی نیمه جامد دارد و مانند خمیر میباشد. گوشته اطراف هسته را فرا گرفتهاست، مواد سازنده گوشته: سیلسیم، اکسیژن، آهن، منیزییم، کلسیم.
از گوشته تودهای داغ و صعودکننده از ماگما منشأ میگیرد که به آن زبانۀ گوشته میگویند.
وای! یادش بخیر!
چقدر پاور پوینت درست کردیم ماها
از تمام ان ها داریم استفاده می کنیم
مگه گوشته ی بالایی جزو سنگ کره نیست؟
بخش جامد گئشته ی بالایی جزو سنگ کره است
طول زمین چقدر است
ضخامت خمیر کرهی زمین چه قدر است
عالی بود ممنون.
خیلی مسخره بود
خوب است ولی برای ما نهمی ها کامل نیست
خوب بود